لیزر موهای زائد امروزه بیشتر برای کمک به از بین بردن موهای زائد در طولانی مدت استفاده می شود. با پیشرفت فناوری چندین روش و دستگاه های مختلف برای لیزر موهای زائد توسعه یافته است. در نهایت انتخاب نوع دستگاه و نوع و میزان لیزر بر اساس ویژگی های پوست و نوع مو مانند رنگ پوست و مو، میزان ضخامت مو و… مراجعه کننده خواهد بود. این ویژگی ها برای انتخاب لیزری که بیشترین تاثیر را روی موهای شما داشته باشد، مهم هستند. در فرایند لیزر موهای زائد اینکه جلسه باید انجام دهید، چقدر احساس ناراحتی می کنید و هر جلسه چقدر طول می کشد را تکنسین لیزر در بهترین مرکز لیزر می تواند برای شما شرح دهد. در این مقاله پنج نوع مختلف از انواع دستگاه لیزر موهای زائد و شرح عملکرد آنها آورده شده است:
دستگاه لیزر موهای زائد الکساندرایت
یکی از دستگاه های محبوب لیزر موهای زائد، دستگاه الکساندرایت است. این نوع لیزر برای افرادی که دارای رنگ پوست روشن هستند ایده آل است و گفته می شود که درد کمتری از برخی از انواع دیگر لیزر دارد. با این حال، بخشی از دلیل اینکه این لیزر به پوست آسیب زیادی نمیزند و کم درد است این است که طول موج لیزر کوتاهتر است و به عمق پوست نفوذ نمیکند.
از بین بردن موهای زاند با دستگاه لیزر الکساندرایت ممکن است برای رفع دائمی موهای زائد جلسات بیشتری طول بکشد، زیرا طول موج کوتاه تر است. حتی اگر حذف موهای زائد دائمی نباشد، ماندگاری آن نسبت به هر روش دیگر از بین بردن موهای زائد مانند اپیلاسیون، تراشیدن و… بیشتر است.
دستگاه لیزر موهای زائد دایود
این لیزرها اغلب با الکساندرایت مقایسه می شوند. آنها دارای طول موج طولانی تری برای نفوذ عمیق تر به پوست هستند. دستگاه لیزر دایود برای افرادی که موهای کوتاهتری دارند و رنگ پوست متوسط تیره دارند، بسیار موثر است. این نوع از انواع دستگاه لیزر موهای زائد یک روش بسیار پرکاربرد است که با پیشرفتهای روزافزون در فناوری، میتواند یک روش تقریباً بدون درد باشد.
در مقایسه با انواع دیگر درمانهای لیزر موهای زائد، درمان لیزر دایود اغلب به جلسات کمتری برای تکمیل نیاز دارد. البته تعداد جلسات در نهایت بر اساس پیکربندی هر فرد متفاوت خواهد بود.
دستگاه لیزر یاقوت
این نوع لیزر که از انواع مختلف دستگاه لیزر موهای زائد است، یکی از اولین دستگاه هایی بود که تا به این لحظه نیز از آن استفاه می شود اما این دستگاه با مرور زمان و روی کار آمدن انواع دیگر دستگا های لیزر موهای زائد در حال منسوخ شدن است زیرا نسبت به روش های دیگر بسیار کندتر است.
دستگاه لیزر یاقوت تقریباً روی موهای تیره تر و صاف تر مؤثر نیست، اما برای موهای روشن تر، نازک تر و پوست روشن بهتر است. با این حال، یک نکته مثبت در مورد این دستگاه این است که دانش زیادی در مورد اثربخشی و عوارض جانبی آن وجود دارد. در لیزر با این دستگاه، ممکن است برخی از عوارض جانبی را تجربه کنید. با این حال، این عوارض جانبی دائمی و جدی نیستند. استفاده از کمپرس سرد و مرطوب کننده، میزان عوارض را کاهش می دهد و آن را سریعتر از بین می برد.
عوارض جانبی لیزر موهای زائد می تواند شامل تورم، درد شبیه احساس آفتاب سوختگی و قرمزی در ناحیه درمان باشد. همه افراد این عوارض جانبی را تجربه نمی کنند و برخی افراد به لیزرهای مختلف واکنش متفاوتی نشان می دهند. عموما کسانی که دارای پوست تیره تر هستند بیشتر در معرض این عوارض جانبی و سوختگی قرار میگیرند چرا که پوست تیره باعث می شود نور راحت تر جذب شود . از این رو انتخاب مناسب در انواع مختلف دستگاه لیزر موهای زائد می تواند راخکاری مناسب برای پیشگیری از این عوارض باشد.
دستگاه لیزر اندیاگ ( Nd-YAG)
این دستگاه از انواع دستگاه لیزر موهای زائد سنگین است که بر روی موهای ضخیم تر و صاف تر عملکرد بسیار بهتری دارد. کسانی که دارای پوست تیره تری هستند کاندیدای بهتری برای این نوع دستگاه از انواع دستگاه لیزر موهای زائد هستند. از این رو می توانیم بگوییم دستگاه لیزر اندیاگ برای آن دسته از افرادی که پوست روشنتر و موهای ظریفتری دارند، کمتر موثر است، بنابراین این افراد باید انواع مختلف دیگر از دستگاه لیزر موهای زائد را انتخاب کنند. در بین هر نوع لیزر درمانی، دستگاه های اندیاگ طولانیترین طول موج را دارند و این امر به این معنی است که این دستگاه که نسبت به انواع دیگر کمی درد ناک تر هستند.
دائمی بودن حذف موهای زائد به میزان طول موج بستگی دارد از این رو این دستگاه که دارای طول موج بلند تری است به این معنی است که در عمق بیشتری از پوست نفوذ می کنند و به احتمال زیاد به انتهای مطلق ریشه مو می رسند و پس از چندین جلسه آن را برای همیشه از بین می برند.
دستگاه پالس شدید نور (IPL)
اگرچه این دستگاه به عنوان یکی از انواع دستگاه های لیزر موهای زائد شناخته می شود، اما IPL در واقع یک دستگاه لیزر نیست، بلکه فقط یک نور است. در واقع از این دستگاه برای آسیب رساندن به فولیکول های مو استفاده می شود که عملکرد و تاثیر گذاری مشابه با دستگاه لیزر دارد.
دستگاه IPL بسیار قابل تنظیم برای هر فرد با توجه به مشخصات پوست و مو است. از این رو طول موج و سطوح قدرت را می توان برای رفع نیازهای افراد بر اساس رنگ پوست و کیفیت مو تنظیم کرد.
درمان IPL طی چند جلسه انجام می شود. هر فرد با توجه به مشخصات و ویژگی های مورد نظر که ممکن است به رنگ پوست و ضخامت موها مربوط باشد، به تعداد جلسات متفاوتی نیاز دارد.
۰ دیدگاه