آیا تا به حال به این فکر کرده اید که بدون روش های جراحی و پرداخت هزینه های گزاف، بتوانید زیبا و جوان تر به نظر برسید؟ به نتیجه ای هم در این راستا رسیده اید یا خیر؟ در این نوشتار می خواهیم شما را با روشی محبوب و بسیار جذاب به نام طب سوزنی آشنا کنیم. برای اکثریت ما این روش از سریال جواهری در قصر آشنا است اما در مورد جزئیات آن چقدر می دانیم؟
طب سوزنی چیست؟
طب سوزنی در واقع روشی است که از قرن ها پیش در فرهنگ چین و آسیای شرقی مورد استفاده قرار می گرفت و به امروزه با گدشت زمان، در بسیاری از نقاط جهان کاربرد دارد. در زمان های دور، جنس سوزن ها از نوعی سنگ یا استخوان بوده است که به آن Bian گفته می شد. معنی لغوی این کلمه مساوی است با ابزاری نازک و تیز.
پس از مدتی، در عصر برنز، جنس سوزن ها به آهنی و برنزی تغییر پیدا کرد اما امروزه، فولادهای ضد زنگ برای ساخت سوزن های طب سوزنی مورد استفاده قرار می گیرند.
چه اندازه با کاربردهای طب سوزنی آشنا هستید؟
طب سوزنی در موارد زیر بسیار کاربردی است:
- خشکی و چربی بیش از اندازه پوست
- افتادگی صورت
- چین و چروک پوست
- پوست دارای منافذ باز
- پوستی که دارای کک و مک باشد.
- رفع غبغب
- ریزش مو
- پف و تیرگی های چشم (در صورتی که کهنه نباشند.)
- جوانسازی صورت
- رفع جوش ها
چگونگی اثرگذاری طب سوزنی بر پوست و جوانسازی آن
به طور کلی لازم است بدانید که پوست متشکل از ۳ لایه اپیدرم، درم و هایپودرم تشکیل شده است. لایه اپیدرم همان لایه بیرونی است و سلول های مرده و زنده بسیاری را در بر دارد. اپیدرم در مقایسه با دو لایه دیگر نازک تر است و چین و چروک ها و اسکارها در این لایه ایجاد می شوند. لایه درم در زیر اپیدرم قرار دارد و نسبتا ضخیم تر است. کلاژن که نقش موثری در جوانسازی پوست دارد، در این لایه از پوست موجود است.
حال می خواهیم بدانیم که طب سوزنی در کدام لایه پوست، اثر می گذارد؟
معمولا سوزن هایی که در این روش مورد استفاده قرار می گیرند وارد لایه درم پوست می شوند. در ابتدا ممکن است شاهد کمی خونریزی در قسمت های مورد نظر باشیم اما پس از گذشت چند روز، پوست به خودی خود بهبود می یابد و چین و چروک ها کمتر می شوند.
همچنین این روش برای رفع افتادگی پوست و به طور کلی لیفتینگ صورت، بسیار کمک کننده است. از طرفی چون روشی غیر جراحی است، طرفداران بسیاری را به خود اختصاص داده است.
سوزن هایی که در این روش مورد استفاده قرار می گیرند بسیار نازک بوده و از همین رو دردی برای فرد ایجاد نمی کند. طی هر جلسه نیز بسته به نوع پوست و شدت ایراداتی که در صورت وجود دارد، حدودا ۲۰ الی ۱۰۰ سوزن استفاده می شود. جالب است بدانید که معمولا سوزن های صورت، پس از اتمام کار خود به خود خارج می شوند.
چند جلسه طب سوزنی برای جوانسازی پوست نیاز است؟
تعداد جلسات مورد نیاز برای طب سوزنی با هدف جوانسازی صورت، بسته به شرایط سنی افراد، نوع و شدت مشکل آن ها متفاوت است اما به طور میانگین بین ۱۲ الی ۲۴ جلسه برای آن در نظر گرفته می شود که ترتیب انجامش به شرح زیر است:
- هفته اول: ۳ مرتبه در هفته
- از هفته دوم به بعد: ۲ مرتبه در هفته
- پس از جلسه ۱۲: ۱ مرتبه در هفته
اثرات ناشی از طب سوزنی پس از ۳ تا ۴ جلسه ظهور می کند که شامل شادابی و روشن شدن پوست است. از آنجایی که فرآیند کلاژن سازی کمی زمانبر است و به طور کلی حداقل ۳ هفته زمان برای تشکیل شدن نیاز است، انتظاراتی مانند سفتی پوست، کاهش چین و چروک ها و فرم گیری گونه نیز پس از جلسه ۷ یا ۸ قابل مشاهده خواهد بود.
آیا طب سوزنی همراه با درد است؟
سوالی که در زمینه طب سوزنی ذهن افراد را درگیر می کند، این است که آیا این روش، راهی دردناک است یا خیر؟ شاید عجیب به نظر برسد که تعداد زیادی سوزن وارد پوستتان شود و دردی حس نکنید اما حقیقت دارد! زیرا فردی که این کار را انجام می دهد، می داند که سوزن ها را چگونه و در چه نقاطی از پوست وارد کند. از همین رو دردی احساس نمی شود.
البته نازک بودن سوزن ها نیز در این امر بی تاثیر نیست اما لازم است بدانید که اگر فردی باتجربه طب سوزنی را انجام ندهد، علاوه بر درد ممکن است عوارض جانبی نیز برای شما رخ دهد.
چه افرادی نباید از طب سوزنی استفاده کنند؟
معمولا افراد با شرایط زیر، کاندید مناسبی برای طب سوزنی نیستند:
- برای دارندگان پیس میکر در قلب (Pace Maker) ، از دستگاه استفاده نمی شود.
- مبتلایان به بیماری های خون، دیابت و روزاسه
- افرادی که به سرعت پوستشان کبود می شود.
- افرادی که مبتلا به بیماری های التهابی در پوست هستند.
مزایای طب سوزنی
از جمله مزیت هایی که می توان برای طب سوزنی در نظر گرفت عبارتند از:
- افزایش آرامش و کاهش استرس
- بهبود چرخش خون و انرژی در کل بدن که موجب رطوبت رسانی به پوست می شود. (به نحوی که حتی طب سوزنی بدن نیز موجب شفافیت صورت می شود، بدون اینکه اقدامی برای آن صورت گیرد.)
- حفظ تعادل در انرژی های درونی بدن
- توان عضلات صورت بیشتر می شود و پوست خاصیتی ارتجاعی به خود می گیرد.
- موجب تعادلات هورمونی می شود که خود عامل موثری برای درمان ریزش مو، رفع آکنه و موهای زائد به شمار می آید.
- افزایش نشاط و شادی فرد
- ادم موجود در اطراف چشم ها کمتر می شود.
- با بهبود روند بهبود زخم ها در بدن، جریان خون نیز بهتر انجام می شود. به علاوه اکسیژن بیشتری به پوست می رسد و قدرت نفوذپذیری رگ ها افزایش می یابد. تمامی این ها موجب رفع مواد اضافی از بدن می گردد.
آیا طب سوزنی عوارض دارد؟
به طور کلی عوارض طب سوزنی برای همه افراد رخ نمی دهد و تنها درصد کمی را درگیر می کند که البته اکثریت آن ها در مدت زمان کوتاهی رفع می شوند. عوارض جانبی این روش در مقایسه با مزایا و نکات مثبت، بسیار ناچیز است. شایع ترین موردی که ممکن است در نتیجه طب سوزنی مشاهده شود، کبودی در نواحی تحت درمان می باشد. البته این کبودی ها خود به خود رفع می شوند و چندان پایدار هم نیستند.
از دیگر عوارض طب سوزنی می توان به احساس سرگیجه، سردرد و ناراحتی اشاره کرد. با این وجود باید تاکید کنیم که اگر نزد مرکز و شخص مورد اعتمادی طب سوزنی انجام داده اید، بابت عوارض نگران نباشید. زیرا این عوارض یا رخ نمی دهند و یا به سرعت رفع می شوند.
۰ Comments