عوارض تزریق ژل شامل قرمزی و تورم، عدم تقارن، کبودی و خارش و حساسیت هستند که احتمال دارد در برخی از افراد بروز پیدا کند. علاوه بر این موارد عوارض کمتر رایجی مانند واکنشهای آلرژیک، عفونت، تشکیل ندول، جا به جایی، عوارض عروقی و تخریب پوست و بافت نیز ممکن است رخ دهد. البته، این دسته از عوارض به ندرت اتفاق میافتد؛ به ویژه اگر در انتخاب پزشک متخصص و مرکز زیبایی دقت زیادی داشته باشید. اگر قصد تزریق ژل را دارید بهتر است با عوارض آن آشنا شوید و بعد با آگاهی این کار را انجام دهید.
مهمترین عوارض تزریق ژل
عوارض تزریق ژل به دو دسته عوارض جانبی رایج و عوارض نادر تقسیم میشود
عوارض جانبی رایج
قرمزی و تورم، عدم تقارن، کبودی و خارش و حساسیت از عوارض جانبی رایج هستند.
قرمزی و تورم
پس از انجام تزریق ژل، قرمزی و تورم خفیف در محل تزریق معمول است. این واکنش یک پاسخ طبیعی به ورود سوزن به پوست است. فرایند تزریق محلول ژل باعث آسیب به بافتها شده که منجر به التهاب موضعی می شود. قرمزی به دلیل افزایش جریان خون در ناحیه مورد نظر ایجاد میشود که بخشی از پاسخ درمانی طبیعی بدن است. تورم نیز نتیجه تجمع مایع در ناحیه تحت درمان است. تجمع مایع باعث میشود که ناحیه تحت درمان کمی پف کرده یا متورم به نظر برسد.
این عوارض معمولا موقتی هستند و در مدت کوتاهی خود به خود برطرف میشوند. مدت زمان قرمزی و تورم می تواند بسته به عوامل فردی مانند حساسیت پوست، ژل خاص مورد استفاده و میزان تزریق متفاوت باشد. در بیشتر موارد، قرمزی و تورم ظرف چند ساعت تا چند روز کاهش مییابد.
ممکن است پزشک برای کاهش قرمزی و تورم، استفاده از کمپرس سرد را در ناحیه تحت درمان توصیه کند. این کار میتواند به انقباض عروق خونی، کاهش التهاب و تسکین کمک کند. مهم است که از لمس یا مالش بیش از حد محل تزریق خودداری کنید، زیرا این امر میتواند قرمزی و تورم را تشدید کند.
بیشتر بخوانید: عوارض لیزر صورت زنان
عدم تقارن
عدم تقارن یک عارضه جانبی بالقوه است که میتواند پس از تزریق ژل به ویژه در نواحی مانند لبها، گونهها، سینه و باسن رخ دهد. این اتفاق زمانی ایجاد میشود که ژل تزریق شده به طور یکنواخت توزیع نشود و موجب ایجاد ظاهری نامناسب گردد. این مشکل میتواند به دلیل سهل انگاری یا عدم دقت توسط پزشک یا تکنسین که تزریق را انجام میدهد، رخ دهد. بنابراین، بسیار مهم است که هنگام انتخاب پزشک متخصص برای این روش احتیاط کنید.
بیشتر بخوانید: لیزر خط ریش
کبودی
ممکن است کبودی در محل تزریق به دلیل اختلال در رگهای خونی در طول عمل ایجاد شود. شدت و مدت کبودی از فردی به فرد دیگر متفاوت است، معمولا ظرف یک یا دو هفته برطرف میشود. این عارضه در نتیجه آسیب جزئی به رگهای خونی است که در طول فرایند تزریق اتفاق میافتد. هنگامی که سوزن وارد پوست میشود، می تواند باعث پارگی رگهای خونی کوچک شده و منجر به نشت خون به بافتهای اطراف شود. توجه به این نکته مهم است کبودی یک اتفاق رایج است، کبودی بیش از حد یا مداوم باید تحت نظر باشد و به متخصص گزارش شود.
خارش و حساسیت
خارش و حساسیت از عوارض جانبی رایجی هستند که ممکن است در محل تزریق پس از تزریق ژل ایجاد شوند. این عوارض موقتی هستند و در عرض چند روز کاهش مییابند. خارش را میتوان به واکنش طبیعی بدن به تزریق و روند بهبودی نسبت داد. از سوی دیگر، حساسیت ممکن است به دلیل ورود محلول ژل به پوست ایجاد شود. خارش و حساسیت هر دو واکنشهای طبیعی تلقی میشوند و خفیف هستند. توصیه میکنیم از خاراندن یا مالش بیش از حد محل تزریق خودداری نموده تا از تحریک بیشتر جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: لیزر موهای زائد زیر بغل
عوارض جانبی کمتر رایج
واکنشهای آلرژیک، عفونت، تشکیل ندول، جا به جایی، عوارض عروقی و تخریب پوست و بافت از عوارض نادر هستند.
۱. واکنشهای آلرژیک: این عارضه نادر است. علائم واکنشهای آلرژیک شامل خارش، کهیر، تورم و مشکل در تنفس است. در صورت بروز هرگونه نشانهای از واکنش آلرژیک به پزشک مراجعه کنید.
۲. عفونت: در حالی که نکات بهداشتی در طول تزریق ژل دنبال میشود، هنوز خطر عفونت ( عفونت کم) وجود دارد. علائم عفونت شامل افزایش قرمزی، گرما، درد و ایجاد چرک در محل تزریق است.
۳. تشکیل ندول: در برخی موارد، امکان دارد ندولها یا تودههای کوچک در محل تزریق ایجاد شوند. این تودهها معمولا خوشخیم هستند و با درمانهای اضافی مانند ماساژ حل میشوند.
۴. جا به جایی: ممکن است ژل از محل تزریق جا به جا شود. این عارضه میتواند منجر به عدم تقارن یا ظاهر ناهموار شود.
۵. عوارض عروقی: اگر ماده تزریق شده به طور ناخواسته وارد رگ خونی شود، عوارض نادر اما جدی مانند انسداد عروق یا آمبولی ممکن است، رخ دهد. این اتفاق میتواند منجر به آسیب بافتی یا نکروز شود. در صورت مشکوک شدن به عوارض عروقی، فوری به پزشک مراجعه کنید.
۶. تخریب پوست و بافت در ناحیه تزریق ژل به دلیل حساسیت یک عارضه جانبی نادر است. در حالی که تزریق ژل روش بیخطر در نظر گرفته میشود، ممکن است برخی از افراد حساسیت بیشتری به مواد تزریق شده داشته باشند که منجر به واکنشهای نامطلوب شود. هنگامی که پوست یا بافت به ژل حساس باشد، میتواند منجر به آسیب یا تخریب ناحیه آسیب دیده شود. این عارضه میتواند به صورت قرمزی، تاول، زخم یا حتی نکروز (مرگ بافت) ظاهر شود. توجه به این نکته مهم است که این نوع واکنش غیر معمول است و در درصد کمی از موارد رخ میدهد.
نتیجهگیری
عوارض تزریق ژل به دو دسته رایج مانند قرمزی و تورم، عدم تقارن، کبودی و خارش و عوارض کمتر رایج مانند واکنشهای آلرژیک، عفونت، تشکیل ندول، جا به جایی و… تقسیم میشوند. برای به حداقل رساندن خطر عوارض جانبی، انتخاب یک پزشک متخصص واجد شرایط و با تجربه برای انجام تزریق ژل ضروری است. علاوه بر این، در صورتی که سابقه بیماری خاصی از جمله هرگونه آلرژی یا واکنشهای جانبی قبلی داشتید باید به پزشک اطلاع دهید.
۰ Comments