آیا درباره عوارض لیزر موهای زائد اطلاعات کافی دارید؟ امروزه از لیزر موهای زائد به جای کندن موهای زائد، تراشیدن مو و موم اندازی استفاده زیادی می شود و به کمک آن می توان موهای زائد همه قسمت های بدن آقایان و خانم ها را به راحتی و به صورت دائمی از بین برد. اما آیا لیزر موهای زائد عوارض دارد؟ آیا لیزر موهای زائد باعث سرطان می شود؟ آیا بهره مندی از مزایای لیزر موهای زائد به تحمل عوارض آن می ارزد؟! تا انتهای این مقاله از سایت کلینیک تخصصی لیزر آیریس را بخوانید و همه جوانب لیزر موهای زائد آشنا شوید.
آیا اشعه لیزر موهای زائد برای پوست خطرناک است؟
امروزه لیزرهای مختلفی مانند الکساندرایت، دایود و … برای از بین بردن موهای زائد وجود دارند. این لیزرها برای افراد با رنگ پوست و کیفیت موهای مختلف استفاده می شوند. بسیاری از اشخاصی که قصد انجام لیزر موهای زائد را دارند، از ما می پرسند که آیا اشعه لیزر برای بدن مضر است؟ پاسخ این سوال قطعا نه است!
لیزر موجب داغ شدن پیاز مو می شود و به فولیکول مو آسیب می رساند. با وارد شدن آسیب به فولیکول مو، رشد موها متوقف خواهد شد. به کمک لیزر، حدود ۷۰ تا ۹۰ درصد موهای زائد از بین می روند و دیگر رشد نمی کنند.
توجه داشته باشید که اشعه لیزر به بخش های پایینی و عمیق پوست نفوذ پیدا نمی کند و تنها بر روی موهای زائد تاثیر خواهد داشت. در نتیجه برای بدن هیچ ضرری به همراه ندارد. البته شما باید برای بهره مندی از مزایای این اقدام به یک کلینیک خوب برای لیزر موهای زائد مراجعه کنید وگرنه ممکن است دستگاه لیزر کلینیک انتخابی شما فرسوده باشد و به پوستتان آسیب هم بزند!
اصلی ترین عوارض لیزر موهای زائد
در ادامه مهم ترین عوارضی که ممکن است بعد از انجام لیزر موهای زائد ایجاد شوند و طبیعی می باشند و به طور خود به خودی از بین می روند را معرفی می کنیم و مورد بررسی قرار می دهیم. عوارض اصلی لیزر موهای زائد عبارتند از:
هایپرپیگمنتیشن یا تیره شدن پوست
این عارضه همان پر رنگ شدن پوست و یا ایجاد لکه می باشد. تیره شدن پوست بعد از لیزر موهای زائد بیشتر در افرادی که پوست روشن تری دارند، ایجاد می شود. این عارضه سوختگی نمی باشد و بعد از گذشت ۱ الی ۲ هفته از جلسه لیزر از بین می رود. بروز این مشکل در افراد با پوست تیره کمتر اتفاق می افتد. چرا که همان طور که می دانید، معمولا پوست های سفید رنگ حساس تر هستند و احتمال واکنش نشان دادن آن ها به اشعه لیزر این گونه باشد.
هیپوپیگمانتاسیون یا کمرنگ شدن پوست
کمرنگ شدن پوست هم یکی از عوارض محتمل لیزر موهای زائد می باشد که در افراد با پوست تیره اتفاق می افتد. قرار نگرفتن در مقابل نور مستقیم خورشید و استفاده از کرم های ضد آفتاب به مدت زمان ۶ هفته قبل و بعد از جلسه لیزر، مانع بروز این مشکل می شود. استفاده از دستگاه مناسب با طول موج و زمان تابش کوتاه و به کارگیری یک روش خنک کننده از روشن شدن پوست بعد از انجام لیزر جلوگیری می کند.
درد، التهاب و قرمزی جزئی
درد جزئی، التهاب و قرمز شدن پوست هم یکی از دیگر واکنش های طبیعی بدن در برابر عوارض لیزر است که ممکن است در برخی افراد بعد از لیزر موهای زائد بروز پیدا کند و یا حتی اصلا مشاهده نشود. لیزر بر روی فولیکول مو و پیاز مو تاثیر می گذارد، از بین رفتن فولیکول های مو باعث ایجاد التهاب، قرمزی و درد می شود. این عوارض موقتی هستند و سریع برطرف می شوند. در برخی مواقع برای کاهش تحریک پوست برای استفاده از لیزر، از داروهای بی حسی موضعی استفاده می شود. این عوارض بعد از دو روز از بین می روند. برای کمک به بهبودی سریع تر می توان از کمپرس سرد استفاده کرد.
پوسته پوسته شدن
پوسته پوسته شدن در محل انجام لیزر موهای زائد موجب ایجاد خشکی پوست و در نتیجه آسیب پذیر شدن پوست می گردد. خشکی پوست باعث ایجاد زخم می شود. با استفاده از کرم های مرطوب کننده می توان این مشکل را حل کرد. البته این مشکل به ندرت بعد از لیزر موهای زائد پیش می آید.
آسیب رسیدن به چشم
زمانی که از دستگاه لیزر با طول موج بالا استفاده می شود، ممکن است به بینایی فرد آسیب وارد شود. به خصوص هنگامی که می خواهید لیزر موهای زائد صورت را انجام دهید، باید از افراد با تجربه و متخصص کمک بگیرید و به یک کلینیک لیزر خوب و مجهز مراجعه کنید. همچنین در زمان انجام لیزر باید فرد از عینک های محافظ استفاده کند تا از بروز آسیب های چشمی جلوگیری شود.
احتمال بروز عفونت های پوستی
احتمال ایجاد عفونت در اثر استفاده از لیزر بسیار کم است ولی اگر به لایه اپیدرم یا لایه رو پوست، آسیب وارد شود، خطر بروز عفونت وجود خواهد داشت. بای جلوگیری از بروز عفونت پوستی بعد از لیزر موهای زائد شما می بایست به کلینیکی مراجعه کنید که در آن از دستگاه های جدید و به روز به کمک تکنسین های با تجربه و توانا استفاده می شود.
در صورت مشاهده علائمی مانند درد، التهاب، جوش و خارش، از مصرف خودسرانه کرم های موضعی و آنتی بیوتیک ها خودداری کنید و حتما به پزشک مراجعه کنید. برخی افراد ویروس هرپس را در بدن خود به شکل غیر فعال دارند. در هنگام ایجاد استرس، تب و حرارت زیاد ویروس فعال می شود و موجب ایجاد تب خال روی لب ها و یا اطراف آن می شود. گاهی اوقات این ویروس ها موجب ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی می شوند.
احتمال ایجاد سوختگی و تاول
از مهم ترین عوارض لیزر موهای زائد ایجاد سوختگی و تاول می باشد. این عوارض به علت خطای انسانی و استفاده از تکنیک های اشتباه در استفاده از دستگاه لیزر و یا بهره گیری از دستگاه لیزر قدیمی و فرسوده ایجاد می شود. انتخاب یک مرکز معتبر، استفاده از دستگاه های پیشرفته و استفاده از تکنیک خنک سازی مناسب، باعث کاهش احتمال ایجاد سوختگی و تاول می شود.
مراقبت های بعد از انجام لیزر برای کاهش عوارض لیزر موهای زائد
- بعد از انجام لیزر در برابر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید. در صورت خروج از منزل باید به طور مرتب از کرم های ضد آفتاب هر دو ساعت یک بار استفاده کنید.
- سولاریوم نروید و یا کرم های برنزه کننده استفاده نکنید.
- تا ۱۲ ساعت بعد از انجام لیزر نباید از لوازم آرایشی استفاده کنید.
- بعد از انجام لیزر نباید از روش های کندن مو برای از بین بردن موهای زائد مانند بند انداختن و یا وکس استفاده کرد.
- تا دو روز بعد از لیزر نباید فعالیت ورزشی انجام دهید.
- تا ۲ روز بعد از انجام لیزر استفاده از حمام با آب داغ، سونا و جکوزی ممنوع است.
باورهای غلط در مورد عوارض لیزر موهای زائد
- لیزر موهای زائد موجب آسیب به غدد لنفاوی زیر بغل می شود که بسیار اشتباه است چون نفوذ لیزر کوتاه است و به غدد لنفاوی که در عمق بیشتری وجود دارند، نمی رسد.
- لیزر موجب رشد بیشتر مو می شود. لیزر موهای زائد فقط باعث از بین رفتن مو می شود و در رشد موهای جدید تاثیری ندارد.
- لیزر موجب ایجاد سرطان می شود. اشعه لیزر کوتاه است و موجب بروز سرطان نمی شود.
- لیزر موجب ناباروری می شود. هیچ گونه مدرکی برای ایجاد ناباروری به وسیله لیزر وجود ندارد.
- لیزر موجب آسیب به پرده بکارت دختران می شود. این باور غلط است زیرا پرده بکارت در قسمت داخلی ناحیه تناسلی قرار دارد و طول موج کوتاه لیزر به آن نمی رسد و آسیبی به آن وارد نمی کند.
۰ Comments