داشتن خال در بین افراد امری بسیار رایج است. هر یک از ما بین ۱۰ تا ۴۰ خال بر روی بدن خود داریم. این خال ها می تواند به صورت مادرزادی در بدن شما وجود داشته باشد. هرچند اغلب خال ها در دوران کودکی و نوجوانی به وجود می آید. بعضی از خال ها نیز در سنین بالا ایجاد می شود که دلیل آن ها قرارگیری در معرض نور خورشید است. انواع مختلفی از خال ها وجود دارد که اکثریت آن ها بی خطر هستند اما بعضی از آن ها ممکن است خطرساز بوده و نیاز به معاینه توسط پزشکی متخصص داشته باشد. در ادامه مطلب به انواع خال ها و روش های مختلفی که برای برداشتن آن ها وجود دارد، می پردازیم.
انواع خال ها را بشناسید
همانطور که گفتیم خال ها انواع مختلفی دارند که شکل ظاهری هر کدام از آن ها، مختص به خودش است.
خال های مادر زادی
این خال ها خال هایی هستند که با آن ها متولد شده ایم. خال های مادرزادی در اندازه های کوچک، متوسط و بزرگ دسته بندی می شود که از لحاظ شکل، رنگ و تیرگی متفاوت هستند. برخی از خال های مادرزادی ممکن است منطقه وسیعی از بدن شما را پوشانده باشد.
خال های عادی یا مرسوم
خال های عادی در سطح بدن، اصولا ظاهری گرد و صاف دارند و همه دارای رنگی یکسان هستند. این خال ها ممکن است به صورت مادرزادی در بدن شما وجود داشته باشد اما اغلب آن ها در دوران کودکی و نوجوانی در بدن شما به وجود می آید. شکل ظاهری این خال ها ممکن است صاف یا گنبدی بوده و به رنگ صورتی، قهوه ای و یا برنز رنگ باشند.
خال دیسپلاستیک
خال دیسپلاستیک نام دیگر خال های نامتقارن است. این خال ها از نوع خال های خوش خیم هستند اما اغلب به ملانوم ها (خال های سرطانی) شباهت دارند. این خال ها ممکن است رنگ های مختلفی داشته باشند، نا متقارن به نظر برسند و یا دارای مرزهای عجیب و غریبی باشند. افراد دارای خال دیسپلاستیک بیشتر در معرض ابتلا به ملانوم هستند.
خال آبی
همانطور که از اسم آن مشهود است این خال ها آبی رنگ هستند که می توانند مادرزادی و یا اکتسابی به وجود آمده باشند. خال های آبی ممکن است شکل تخت یا گنبدی داشته باشند و دارای رنگی ترکیبی از آبی- خاکستری یا آبی- مشکی باشند. این نوع خال ها معمولا در نژاد آسیایی بیشتر دیده می شود.
خال میشر یا گوشتی
خال های میشر خال هایی با رنگ قهوه ای تیره یا به رنگ پوست هستند که ظاهری گنبدی شکل داشته و به طور معمول در صورت و گردن ظاهر می شوند. این خال ها اغلب بافتی سفت، گرد و صاف دارند و ممکن است از داخل آن ها مو رشد کند.
خال آننا
این نوع از خال ها، خال هایی نرم، مایل به قهوه ای هستند که شباهت زیادی به خال های میشر دارند و به طور معمول در بدن، بازو ها و گردن قرار دارند.
خال میرسون
خال های میرسون، خال هایی هستند که توسط حقله کوچکی از اگزما احاطه شده اند که دانه های ریز، قرمز و خارش آور هستند. این خال ها اصولا در افرادی با سابقه حساسیت های پوستی ظاهر می شود. احتمال ابتلا به خال میرسون در زنان ۳ برابر مردان بوده و بیشتر در حدود ۳۰ سالگی در بدن ظاهر می شود.
خال هاله ای شکل
در اطراف خال هاله یک حلقه سفید از پوست بدون رنگدانه وجود دارد. این خال با گذشت زمان از مرکز شروع به محو شدن می کند و از قهوه ای به صورتی تغییر رنگ داده تا به طور کلی محو شود. وجود چندین خال هاله در یک فرد با مراحل مختلف محو شدگی امر غیر معمولی محسوب نمی شود.
خال اسپیتز
خال اسپیتز نوعی خال برجسته، صورتی و گنبدی شکل است که به طور معمول قبل از ۲۰ ساگی ظاهر می شود. این نوع از خال می تواند دارای رنگ های متفاوتی باشد. همچنین ممکن است همراه با ترشح و یا خونریزی باشد. این امر می تواند تشخیص این خال را از ملانوم ها سخت کند.
خال نی
خال نی با مشخصات ظاهری قهوه ای تیره یا سیاه رنگ، برجسته و گنبدی شکل است که بیشتر زنان را درگیر می کند. این خال ها می توانند به سرع رشد کنند و حتی گاهی با ملانوم اشتباه گرفته می شوند. به دلیل شکل ظاهری این خال ها در زیر میکروسکوپ، گاهی این خال ها را خال های سلولی دوک نخریسی نیز می نامند.
خال های پیوسته
خال های پیوسته به خوشه ای از خال های مشابه اشاره دارد که در یک ناحیه از بدن شما قرار دارد. این خال های مشابه می توانند از نظر شکل ظاهری و نوع متفاوت باشند.
شاید شما هم یکی از افرادی هستید که قصد برداشتن خال های خود را دارید. ولی به یاد داشته باشید برای برداشتن خال حتما باید به پزشک و یا یک مرکز تخصصی پوست و زیبایی مراجعه کنید. زیرا ممکن است این کار عوارض جانبی داشته و حتی خطر ناک باشد. همچنین ممکن است جای برداشته شدن خال عفونت کرده و یا جای زخم ماندگار شود. از همه مهم تر با برداشتن غیر اصولی خال، امکان تشخیص اینکه خال سرطانی بوده یا خیر را از بین می برید. در صورتی که خال، سرطانی باشد ممکن است در بدن شما پخش شود و وضعیتی خطرناک برایتان ایجاد کند.
بهترین روش برای برداشتن خال
زمانی که برای برداشتن خال مراجعه می کنید، فرد متخصص ابتدا پوست و نوع خال شما را معاینه می کند، سپس بر اساس آن بهترین روش برای برداشتن خال را تعیین می نماید. این روش ها بسته به نوع خال می تواند متفاوت باشد که در ادامه برخی از رایج ترین آن ها را بیان می کنیم.
جراحی
پزشک با استفاده از چاقوی جراحی و یا قیچی لایه های پوستی شما را برش می دهد. بعضی از خال ها با یک تراش می تواند با پوست شما همرنگ شود. خال های دیگر ممکن است سلول های عمیق تری داشته باشند. از این رو پزشک ممکن است یک برش عمیق تر نیز ایجاد کند تا خال را برداشته و از رشد مجدد آن جلوگیری کند. این روش برداشت خال ممکن است نیاز به بخیه داشته باشد.
منجمد کردن خال با نیتروژن مایع
پزشک مقدار کمی از نیتروژن مایع سرد را روی خال یا لایه پوستی قرار داده و یا اسپری می کند. ممکن است در جایی که خال قرار دارد یک تاول کوچک به وجود بیاید که به خودی خود بهبود می یابد.
سوزاندن خال
سوزاندن خال ها روشی قدیمی و نسبتا تهاجمی است. در این روش از دستگاهی مخصوص استفاده می شود که گرما تولید می کند. این گرمایی که از دستگاه ساتع می شود، موجب بیرون آمدن خال از پوست می گردد. لازم است بدانید که احتمال باقی ماندن زخم ناشی از برداشتن خال در این روش وجود دارد. البته درمان رد زخم با روش های دیگر ممکن است در آینده امکان پذیر باشد.
خالبرداری با لیزر
برخی از خال ها را می توان با استفاده از لیزر از بین برد. این کار معمولا بر روی خال های کوچک و مسطح امکان پذیر است. در این روش پزشک با بازتاب نور، بافت خال را از بین می برد. برای از بین بردن کامل خال ممکن است نیاز به دو یا سه جلسه درمانی باشد. استفاده از لیزر می تواند گزینه مناسبی برای برداشتن خال در قسمت های حساس و دور از دسترس مانند گوش باشد.
آیا برداشتن خال عوارض دارد؟
به طور کلی اگر در انتخاب مرکز زیبایی و یا پزشک مورد نظر برای برداشتن خال، دقت کافی را به خرج دهید، احتمال بروز عوارض برای شما نزیک به صفر است. با این حال ممکن است برخی حالات زیر را پس از برداشتن خال مشاهده نمایید که می تواند به صورت موقت یا دائم باشند.
- بروز حساسیت نسبت به مواد بی حسی در روش برداشتن خال با جراحی
- زخم شدن و عفونت محل خال
- باقی ماندن موقت اثر جراحی خال پس از برداشتن
- به جا ماندن اثر خال در صورت سوزاندن
- رشد مجدد خال برداشته شده پس از مدتی
بنابراین برای اینکه از این مشکلات در امان باشید، در انتخاب بهترین مرکز خال برداری وسواس به خرج دهید.
هزینه برداشتن خال
هزینه برداشتن خال بسته به نوع و تعداد خال ها، جنس پوست، روشی که برای برداشتن آن در نظر گرفته می شود، ابزاری که به کار گرفته می شود، تعداد جلسات درمانی و … برای هر فرد متفاوت است. بنابراین اگر می خواهید از هزینه دقیق برداشتن خال مطلع شوید، بهترین راه مراجعه حضوری به مرکز زیبایی مورد نظرتان است.
بهترین مرکز زیبایی برای برداشتن خال
امروزه خدمات زیبایی و پوستی توسط بسیاری از افراد غیر متخصص و در مکان هایی مانند سالن های زیبایی انجام می شود. اما باید بدانید که این افراد دانش تخصصی در این زمینه را نداشته و تنها بر حس تجربه اقدام به برداشتن خال با روش های مختلف می کنند. این عدم برخورداری آن ها از دانش تخصصی لازم می تواند مشکلات مختلفی را در پی داشته باشد. زیرا ممکن است با انواع خال ها آشنایی نداشته باشند و یا روش نامناسبی را برای برداشتن آن ها انتخاب کنند. همچنین نمی توانند خال های سرطانی و غیر سرطانی را از هم تشخیص داده و تفکیک کنند.
بنابراین به جز افراد متخصص در این زمینه، به هیچ فرد و مرکزی اعتماد نکنید. مراکزی که به صورت تخصصی در زمینه پوست و زیبایی فعالیت دارند، در صورت فعالیت پزشکی متخصص در آن ها، قابل اعتماد برای این اقدام هستند. با توجه به فعالیت پزشک متخصص در مرکز زیبایی آیریس، می توان گفت گزینه مناسبی برای شما عزیزان به شمار می آید.
۰ Comments