دلیل بازگشت موهای زائد بعد از بارداری چیست؟ نوع پوست، رنگ مو، میزان ضخامت مو، سطح هورمون و نوسانات هورمونی که در دوران بارداری رخ میدهد و مصرف برخی داروها از دلایل بازگشت موی زائد بعد از دوره بارداری هستند.
دلایل بازگشت موهای زائد بعد از بارداری
بازگشت موهای زائد بعد از دوره بارداری دلایل متعددی دارد که در بخش زیر به بیان آنها میپردازیم.
نوع پوست
دستگاه ها و فن آوری های مختلف لیزر دارای اثربخشی متفاوتی بر روی انواع پوست هستند. لیزر موهای زائد با هدف قرار دادن رنگدانه (ملانین) در فولیکول های مو عمل می کند. رنگهای روشنتر با موهای تیرهتر به درمان لیزر بهتر پاسخ میدهند زیرا تضاد بیشتری بین رنگ مو و پوست وجود دارد. با این حال، افرادی که رنگ پوست تیرهتری دارند، ممکن است ملانین بیشتری در پوست خود داشته باشند، که میتواند تشخیص بین فولیکولهای مو و پوست اطراف آن را برای لیزر چالشبرانگیز کند و به طور بالقوه منجر به حذف موثر موهای زائد کمتری شود.
بیشتر بخوانید: فواید لیزر موهای زائد
رنگ مو
لیزر موهای زائد روی موهای تیره و درشت موثرتر است زیرا انرژی لیزر توسط رنگدانه موجود در فولیکول های مو جذب می شود. موهای رنگ روشن مانند بلوند، خاکستری یا قرمز حاوی ملانین کمتری هستند و ممکن است انرژی لیزر را به طور موثر جذب نکنند و در نتیجه کارایی حذف موهای زائد کاهش می یابد. در چنین مواردی، روش های جایگزین حذف موهای زائد ممکن است مناسب تر باشند.
میزان ضخامت مو
لیزر موهای زائد فولیکولهای موی در حال رشد را هدف قرار میدهد، به این معنی که این روش زمانی که مو در مرحله رشد (فاز آناژن) است موثرتر است. موهای ضخیم معمولا دارای تراکم بالای فولیکول های مویی هستند که در مرحله رشد قرار دارند، که این ممکن است باعث بهبود بیشتر در نتایج درمان گردد. موهای نازکتر یا ظریفتر ممکن است نسبت بیشتری از فولیکولها را در فاز استراحت (تلوژن) داشته باشند که اثربخشی لیزر موهای زائد را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: لیزر موهای زائد
سطح هورمون
نوسانات هورمونی مانند نوساناتی که در دوران بارداری رخ میدهد، میتواند بر الگوی رشد مو تاثیر بگذارد. در دوران بارداری، افزایش سطح برخی هورمونها میتواند فاز رشد چرخه مو را طولانیتر کند و در نتیجه موهای پرپشتتر و ضخیمتری داشته باشید. با این حال، پس از زایمان، سطح هورمون ها عادی می شود و تعداد زیادی از فولیکول های مو ممکن است وارد فاز استراحت شوند که منجر به ریزش مو می شود. در حالی که لیزر موهای زائد می تواند فولیکول های در حال رشد را هدف قرار دهد، تغییرات هورمونی همچنان می تواند بر رشد مو تاثیر بگذارد و به طور بالقوه باعث بازگشت موهای ناخواسته شود.
مصرف برخی داروها
برخی از داروها، مانند درمان های هورمونی یا داروهای خاصی که برای درمان شرایط پزشکی استفاده می شوند، می توانند بر الگوهای رشد مو تاثیر بگذارند. این داروها می توانند سطح هورمون ها را تغییر دهند یا با چرخه رشد مو تداخل کنند و به طور بالقوه منجر به تغییر در ضخامت و رشد مو شوند. مهم است که قبل از انجام لیزر موهای زائد، درباره داروهایی که مصرف می کنید با یک متخصص مراقبت های بهداشتی یا متخصص پوست صحبت کنید.
نتیجهگیری
در این نوشته در خصوص این موضوع که دلایل بازگشت موهای زائد بعد از بارداری چیست، صحبت نمودیم و به بررسی دلایل آن که شامل مصرف برخی داروها، نوسانات هورمونی،میزان ضخامت مو، رنگ مو و نوع پوست هستند، پرداختیم
۰ Comments